Rabu, 28 November 2012

 100% PURE MARINE COLLAGEN (PMC)

Assalamualaikum semua....

Hari nie Rita nak share sesuatu dengan anda semua.. Benda nie pasti orang perempuan suka sangat terutamanya yang dah menginjak usia hampir ke 30-an.. (Tapi x terhad pada orang perempuan aje, orang lelaki diluar sana pun boleh mengamalkannya).. Pernah dengar Pure Marine Collagen tak?? Ramai wanita diluar sana mengambil kolagen untuk kecantikkan kulit.. Disini Rita nak kenalkan sejenis kolagen yang 100% pure punya yer.. Kolagen mentah yang tiada campuran bahan2 sampingan yang berbahaya atau diragui.. Fresh from the sea.. Penggunaan yang cukup mudah, hanya perlu rendam dan rebus.. Ia juga boleh diminum dan di buat masker.. Boleh digunakan tanpa was2 sebab benda ni bebas chemical "a gift from mother earth" la katakan, hehe....

Kepada yang belum pernah tengok rupa kolagen tu, ni dia....


 
yang ni jenis raw / mentah


 
yang ni rupanya selepas direndam semalaman.. ala2 jeli gitu


inilah rupanya PMC yg telah siap direbus & disimpan dalam peti sejuk


ANTARA KHASIAT PMC
  • Membantu menurunkan kolesterol dalam tubuh
  • Membantu merawat gastrik
  • Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi
  • Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh
  • Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
  • Membantu merawat penyakit gout
  • Menguatkan tulang dan sendi
  • Meningkatkan sel rawan dan otot
  • Mencegah kanser
  • Merawat anemia
  • Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
  • Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
  • Menpersepatkan penyembuhan luka
  • Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  • Memberikan kekenyangan (diet)
  • Melancarkan sistem metabolisme
  • Memelihara usus kecil (sembelit)


Alami kehebatan 100%  KOLAGEN ASLI
 
* Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu
(satu mangkuk kecil    RM 300)
 
* Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
 
* 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
 
* Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
 
* PH bernilai 7.6



KESAN SEMASA PENGAMBILAN PMC

* 1 - 2 minggu :
kulit yang kering dan kusam menjadi semakin licin, lembab dan halus

* 2 - 3 minggu :
garisan kedut halus mula menghilang, liang roma semakin mengecil, kulit menjadi lebih anjal dan gebu

* 3 - 4 minggu :
bintik2 hitam, jeragat mula menghilang, kulit menjadi lebih cantik dan berseri

* Selepas 4 minggu :
pesakit gout , arthritis, sendi dan tulang mula sembuh



PERHATIAN :  Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe, minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat. Banyakkan minum air kosong..

2 ulasan:

Papa Mifz berkata...

tak sabar nak try nanti...hehe

Rita Yaakub berkata...

try jangan x try
berbaloi baloi!!!!